Hyppää sisältöön

Pääministeri ja Euroopan komission puheenjohtaja tapasivat

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 3.2.2022 18.21
Tiedote 66/2022
Sanna Marin ja Ursula von der Leyen vierekkäin tiedotustilaisuudessa

Pääministeri Sanna Marin ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen keskustelivat ajankohtaisista EU-asioista Helsingissä torstaina 3. helmikuuta. Puheenjohtaja von der Leyen tapasi Suomen vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Pääministeri Marinin ja puheenjohtaja von der Leyenin keskusteluissa oli keskeisesti esillä Euroopan turvallisuustilanne. Euroopan unioni tukee Ukrainan suvereniteettia ja sen rajojen koskemattomuutta. Kaikilla uusilla Ukrainaan kohdistuvilla sotilaallisilla toimilla olisi massiiviset seuraukset ja kova hinta. Keskustelussa komission puheenjohtajan kanssa esillä olivat toimet, joilla unioni voi Eurooppa-neuvoston päätelmien mukaisesti valmistautua vastaamaan eri kehityskulkuihin. 

Suomi tukee EU:n yhtenäistä viestiä ja yhteistä toimintaa. ”Nyt tarvitaan vuoropuhelua ja diplomatiaa ja ennen kaikkea Venäjältä toimia sotilaallisen jännityksen vähentämiseksi”, pääministeri Sanna Marin totesi tapaamisen jälkeen. 

Pääministeri Marin ja puheenjohtaja von der Leyen keskustelivat myös Eurooppa-neuvoston seuraavissa kokouksissa esille nousevista asioista sekä mm. metsiin ja metsätalouteen liittyvistä aloitteista, taksonomiasta ja talvimerenkulun huomioimisesta esillä olevissa lainsäädäntöesityksissä. 

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia