Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pääministeri Marin ja Argentiinan presidentti Fernández keskustelivat maiden yhteistyön syventämisestä

Valtioneuvoston viestintäosasto
25.6.2020 19.18
Tiedote 452/2020

Pääministeri Sanna Marin ja Argentiinan presidentti Alberto Fernández keskustelivat torstaina 25. kesäkuuta videokokouksessa maiden välisten suhteiden ja kaupallisen yhteistyön syventämisestä sekä koronaepidemiatilanteesta.

Pääministeri Marin kertoi, kuinka suomalaisilla yrityksillä on etenkin digialalla paljon tarjottavaa Argentiinalle. Pääministeri Marin sanoi myös Suomen arvostavan Argentiinan pyrkimystä edistää digi-tasa-arvoisuutta muun muassa koulutuksen ja tekoälykehityksen avulla.

Pääministeri Marin korosti presidentti Fernándezille toivovansa, että Argentiina on myös jatkossa Suomen kumppani kansainvälisen yhteistyön puolestapuhujana.  

Pääministeri ja presidentti keskustelivat lisäksi maidensa koronatilanteesta ja toimista pandemian kukistamiseksi. Sekä Suomi että Argentiina ovat suhtautuneet vakavasti koronavirustartuntojen leviämisen estämiseen ja maiden tartuntamäärät ovat toistaiseksi pysyneet kohtuullisina.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa p. 0295 160 306, valtioneuvoston kanslia, ja ulkoasiainsihteeri Annina Barbosa (UM, Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikkö) p. 050 438 3222

Sivun alkuun