Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Marin Japaniin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 5.5.2022 17.10
Tiedote 292/2022
Pääministeri Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin vierailee Japanissa 10.–12. toukokuuta. Pääministeri Marin tapaa vierailullaan Japanin pääministerin Fumio Kishidan ja edustajainhuoneen puhemiehen Hiroyuki Hosodan. Matkalle osallistuvat myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja suomalainen yritysvaltuuskunta.

Pääministerit Marin ja Kishida keskustelevat Tokiossa keskiviikkona 11. toukokuuta Suomen ja Japanin kahdenvälisistä suhteista, Euroopan turvallisuustilanteesta sekä ajankohtaisesta tilanteesta Japanin lähialueilla. Myös yhteistyö kansainvälisissä kysymyksissä on esillä.

Pääministeri Marin tapaa vierailullaan myös Japanin edustajainhuoneen puhemiehen Hiroyuki Hosodan.

Vierailun aikana pääministeri Marin pitää puheen korkeantason seminaarissa, joka käsittelee digitalisaation yhteiskunnallisia vaikutuksia. Seminaarin tavoitteena on omalta osaltaan lisätä Suomen ja Japanin yhteistyötä ja vuoropuhelua tulevaisuuden digitaalisten verkkojen rakentamisessa. Tilaisuuden järjestää Japanin sisä- ja viestintäministeriö yhteistyössä Business Finlandin ja Tokion yliopiston kanssa.

Pääministeri Marinin ja yritysvaltuuskunnan ohjelmaan sisältyy myös tapaaminen Japanin elinkeinoelämän keskusjärjestön Keidanrenin edustajien kanssa. Tavoitteena on tiivistää suomalaisten ja japanilaisten yritysten suhteita muun muassa tieteen ja teknologian saralla.

Vierailulle osallistuu Business Finlandin kokoama kymmenen suomalaisyrityksen valtuuskunta. Mukana olevat yritykset ovat: CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Finnair Oyj, 6G Flagship, Haltian Oy, IQM Quantum Computers, Nokia Oyj, ReOrbit Oy, Suomen Akatemia, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja WithSecure Corporation.

Pääministeri Marin palaa Suomeen perjantaina 13. toukokuuta.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 0295 160 306, erityisavustaja (viestintä ja mediasuhteet) Iida Vallin, p. 0295 160 947 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Paasikoski, p. 040 547 6279, valtioneuvoston kanslia sekä johtaja Satu Maaranen, Business Finland (yritysdelegaatio), p. 040 592 0929

 
Sivun alkuun