Hyppää sisältöön

Pääministeri Orpo: Ajatukseni ovat uhrien ja heidän läheistensä luona

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.4.2024 15.12
Tiedote 142/2024

Vantaan Viertolan koululla tapahtui tiistaina ampumavälikohtaus, jossa menehtyi yksi oppilas ja kaksi loukkaantui vakavasti. Pääministeri Petteri Orpo antoi asiasta lausunnon eduskunnassa pitämässään mediatapaamisessa.

”Tapahtuma järkyttää syvästi. Haluan esittää omasta ja hallituksen puolesta osanottoni menehtyneen lapsen perheelle ja läheisille. Lisäksi kaksi lasta on loukkaantunut vakavasti. Ajatukseni ovat uhrien, heidän läheistensä ja Viertolan koulun muiden oppilaiden ja henkilökunnan luona.

On tärkeää, että koulun oppilaat, henkilöstö ja perheet saavat kaiken mahdollisen tuen.

Tänään ja lähipäivinä tarvitaan lasten ja nuorten kanssa läsnäoloa ja välittämistä - lohduttavaa syliä ja lohdutuksen sanoja. Tilanne voi herättää pelkoa ja kysymyksiä. On tärkeää, että siitä puhutaan kodeissa laajemminkin.

Haluan sanoa lapsille ja nuorille joka puolella Suomea, että suomalaiset viranomaiset ja koulujen henkilökunta tekevät päivittäin kaikkensa, ettei tällaista pääsisi tapahtumaan.

Tapahtuman taustat ja syyt tullaan käymään perusteellisesti läpi ja myöhemmin on johtopäätösten aika. Koulun pitää olla turvallinen paikka niin koululaisille kuin työntekijöille.”