Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pääministeri Rinteen isännöimä lasten itsenäisyyspäivän juhla lähestyy

Valtioneuvoston viestintäosasto
27.11.2019 9.03
Tiedote 616/2019

Sadat lapset ympäri Suomen alkavat pian valmistautua pääministeri Antti Rinteen isännöimään Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlaan.

Säätytalossa 5.12. järjestettävään tapahtumaan on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta lasta jokaisesta maamme kunnasta. Tämänvuotisen juhlan teemana on Suomi maailmassa ja maailma Suomessa.

”Ilolla isännöin pääministerinä ensi kertaa tätä juhlaa, jonne saapuu lapsia Suomen jokaisesta kunnasta. Odotan mielenkiinnolla kuulevani, mistä asioista vieraiksi saapuvat lapset ovat Suomessa ylpeitä. Yksi pääministerin tärkeimmistä tehtävistä on rakentaa suomalaisesta hyvinvointivaltiosta entistä parempaa varsinkin lapsille, jotka ovat tulevaisuutemme”, pääministeri Rinne sanoo.

”Tämä perinne on hieno tapa ottaa lapset mukaan juhlimaan Suomea. Lasten juhlassa korostuu ilo, leikki ja osallisuus. Lasten itsenäisyyspäivänjuhla muistuttaa myös lasten oikeuksista, siitä, että he ovat kansalaisia, joilla on tärkeää sanottavaa meille aikuisille”, toteaa MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Juhla suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Lisätietoja: tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220 ja viestintäpäällikkö Heta-Leena Sierilä, p. 040 5888 589, valtioneuvoston kanslia.

Antti Rinne hallitus
Sivun alkuun