Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pohjoismaiden pääministerit käsittelivät kansainvälisiä kysymyksiä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.5.2018 17.15
Tiedote 264/2018

Ruotsin Höga Kustenille kokoontuneet Pohjoismaiden pääministerit ovat keskustelleet kesäkokouksensa ensimmäisenä päivänä 22. toukokuuta pohjoismaisen yhteistyön kehittämisestä, ajankohtaisista EU-asioista sekä kansainvälisistä kysymyksistä.

EU-asioista esillä oli etenkin brexit sekä komission esitys seuraavaksi rahoituskehykseksi. Kansainvälisistä kysymyksistä käsiteltiin ennen muuta globaaleja turvallisuuskysymyksiä kuten Syyrian tilannetta. Pääministeri Juha Sipilää oli pyydetty alustamaan Itämeren alueen tilanteesta.

- Venäjän ja länsimaiden suhteen tilanne heijastuu Itämeren alueelle. Meidän on noudatettava määrätietoista politiikkaa Venäjän kanssa, mutta myös pidettävä keskusteluyhteydet auki. Esimerkiksi Pohjoinen ulottuvuus eli yhteistyö neljän kumppanin - EU:n, Venäjän, Norjan ja Islannin – välillä on keino käydä keskustelua ja tehdä konkreettista, kaikkia hyödyttävää yhteistyötä, pääministeri Sipilä sanoi.

Pohjoismaiden pääministerien kokous jatkuu huomenna ja kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia 5G:n edistämisessä. Pääministerit tapaavat myös Grönlannin, Färsaarten, Ahvenanmaan sekä Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaiden ministerineuvoston edustajat.

Perinteen mukaisesti myös pääministereiden puolisot on kutsuttu, ja rouva Minna-Maaria Sipilä osallistuu puoliso-ohjelmaan.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana p. 0295 160 306 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia.

 
Sivun alkuun