Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pohjoismaiden pääministerit keskustelivat korona-tilanteesta

Valtioneuvoston viestintäosasto
25.6.2020 17.23
Tiedote 451/2020

Pohjoismaiden pääministerit keskustelivat videokokouksessa torstaina 25. kesäkuuta ajankohtaisesta korona-tilanteesta, maiden kokemuksista ja jatkotoimista sekä Pohjolan yhteisestä tiestä eteenpäin kriisistä. Ministerit keskustelivat myös taloudesta. Suomea kokouksessa edusti pääministeri Sanna Marin.

Pääministeri Marin korosti kokouksessa, että huoltovarmuus- ja varautumisyhteistyötä tulee kehittää Pohjoismaiden kesken.

Pohjoismaiden merkitys on Suomelle ensiarvoisen tärkeä, ja Suomen kausi Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajana ensi vuonna on suuri mahdollisuus.

Pohjoismaisen yhteistyön puheenjohtajana on tänä vuonna Tanska. Pohjoismaisten pääministerien perinteinen kesäkokous on siirretty syksyyn.

Tämän päivän kokoukseen osallistuivat myös Ahvenanmaan, Färsaarten ja Grönlannin hallitusten päämiehet.

Lisätietoja: pääministerin erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa p. 0295 160 306, valtioneuvoston kanslia; Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. 0295 351 781, ulkoministeriö; EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun