Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomen ja Viron suhdetta edistävä seminaari siirtyy

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 6.6.2022 10.58
Tiedote 370/2022
Kuvassa seisovat vierekkäin vasemmalta alkaen pääministeri Sanna Marin, raortin laatija Anne-Mari Virolainen, Viron pääministeri Kaja Kallas sekä raportin laatija Jaak Aaviksoo.
Pääministeri Sanna Marin, Viron pääministeri Kaja Kallas sekä raportin laatijat entiset ministerit Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo Tallinnassa 7.3.2022

Suomen ja Viron suhteita ja yhteistyömahdollisuuksia kehittävä korkean tason seminaari, joka oli tarkoitus järjestää Helsingissä keskiviikkona 8. kesäkuuta, siirtyy Viron hallitustilanteesta johtuen. Tämän myötä myös seminaarin yhteyteen sovittu pääministeri Sanna Marinin ja Viron pääministeri Kaja Kallaksen tapaaminen siirtyy.

Seminaarille etsitään uutta aikaa syyskaudelta. Seminaari on tarkoitus järjestää edelleen niin, että mukana on useita ministereitä molemmista maista. Seminaari keskustelee Suomen ja Viron suhteen kehittämisestä maaliskuussa pääministereille luovutetun raportin pohjalta. Raportissa annetaan yhteistyösuosituksia neljästä teemasta: digitaalinen johtajuus, elinvoimaiset taloudet, vihreä tulevaisuus sekä kulttuuri-/sivistysyhteistyön laajentaminen. Näihin teemoihin seminaari tulee myös keskittymään.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

​​​​​​​

 
Sivun alkuun