Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Suomi ajaa EU:n ilmastopolitiikkaan lisää kunnianhimoa

Valtioneuvoston viestintäosasto
25.4.2018 15.37
Tiedote 215/2018

Suomi on mukana EU-maiden ryhmässä valmistelemassa lisätoimia EU:n ilmastopolitiikan tiukentamiseksi. Yhtenä konkreettisena toimena Suomi esittää, että kiinteistökohtainen lämmitys otettaisiin mukaan päästökauppaan. EU:n alueella 75% lämmityksestä nojaa fossiilisiin polttoaineisiin.

”Suomi on tällä hallituskaudella ollut hyvin aktiivinen ympäristöasioissa ja konkreettisissa toimissa alalla. Olen itsekin perännyt EU:lta globaalia johtajuutta ympäristöasioissa”, pääministeri Juha Sipilä sanoi Energiateollisuuden tilaisuudessa Helsingissä.

”Energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esittää päästökaupan kehittämistä koskevan tavoitteen tänään Pariisissa, missä parhaillaan on koolla ryhmä EU-maita, jotka ajavat lisätoimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. On hienoa, että Suomi on mukana juuri tässä ryhmässä, jossa laaditaan jatkossakin EU:n merkittävät edelläkävijyyden tavoitteet ja toimet ilmastopolitiikan alalla”, pääministeri Sipilä sanoi.

Pariisissa koolla ovat Ranska, Saksa, Suomi, Hollanti, Ruotsi, Portugali ja Luxemburg. Ryhmän tavoitteena on saada Euroopan komissio tekemän kunnianhimoinen esitys pitkän aikavälin päästövähennysstrategiasta Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanon edistämiseksi.

”Suomi on tällä hallituskaudella asettanut tavoitteekseen hiilineutraaliuden vuonna 2045. Päätimme puolittaa liikenteen päästöt. Nostamme uusiutuvan energian osuuden 50%. Lopetamme hiilen polton kokonaan ennen vuotta 2030. Nämä ovat myös kansainvälisesti huomattuja merkittäviä ilmastotekoja”, pääministeri Sipilä toteaa.

”Ilmastomuutoksen hillitsemisen vaatimista lisätoimista on tarpeen keskustella jatkossakin kollegoideni kanssa myös Eurooppa-neuvostossa ja näin aion myös toimia”, pääministeri Sipilä sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Kari Jääskeläinen, p. 0295 160 544, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun