Hyppää sisältöön

Syyria sekä Puolustusvoimien strategiset suorituskykyhankkeet esillä TP-UTVA:ssa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 4.10.2016 13.46
Tiedote 417/2016

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat tiistaina 4. lokakuuta Syyrian vakavasta kriisistä, mukaan lukien Venäjän toimista. Suomi tuomitsee jyrkästi sotatoimien tarkoituksellisen kohdistamisen siviileihin ja siviilikohteisiin kuten sairaaloihin. Tilanne erityisesti Aleppossa on kestämätön ja kaupunkia uhkaa humanitaarinen katastrofi. Konfliktin osapuolten tulee sitoutua maanlaajuiseen tulitaukoon ja humanitaarisen avun perille saamiseen.

Kokouksessa esiteltiin lisäksi Puolustusvoimien strategisia suorituskykyhankkeita. HX-hävittäjähanke ja Laivue 2020 ‑hanke ovat osa Suomen puolustusjärjestelmän kehittämistä. Niiden avulla on määrä korvata ensi vuosikymmenen aikana poistuvat Ilmavoimien Hornet-hävittäjät ja Merivoimien käytöstä poistuvat taistelualukset.

Lisätietoja: osastopäällikkö Jukka Salovaara, p. 0295 350 636, ulkoasiainministeriö; hankekoordinaattori Lauri Puranen (suorituskykyhankkeet), p. 0295 140 403, puolustusministeriö