Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

TP-UTVA keskusteli Yhdysvaltain ulkopolitiikasta, INF-sopimuksesta ja Natosta

Valtioneuvoston viestintäosasto 9.11.2018 13.11
Tiedote 524/2018

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina 9. marraskuuta Suomen suhteista Yhdysvaltoihin, ajankohtaisista transatlanttisista kysymyksistä EU:n ja Yhdysvaltojen välillä sekä Yhdysvaltojen ulko- ja kauppapolitiikasta käytyjen välivaalien valossa.

Kokouksessa keskusteltiin myös Yhdysvaltojen ja Venäjän välisestä keskipitkän ja lyhyemmän matkan ohjuksia rajoittavasta INF-sopimuksesta. Suomi kannustaa etsimään ratkaisuja, koska muuttuneessa maailmantilanteessa on tärkeää, että asevalvontajärjestelmät pysyvät voimassa ja niitä kehitetään.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta saivat lisäksi katsauksen ajankohtaisiin Nato-asioihin ja Suomen Nato-kumppanuuteen. Suomi tekee tiivistä yhteistyötä Naton kanssa järjestön laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuuden (Enhanced Opportunities Partnership, EOP) puitteissa.

Lisäksi käsiteltiin pohjoismaisen puolustusyhteistyön Visio 2025, joka on tarkoitus allekirjoittaa ensi viikolla Oslossa.

Lisätietoja: osastopäällikkö Jukka Salovaara, p. 0295 350 636, yksikön päällikkö Soili Kangaskorpi (Yhdysvallat), p. 0295 350 008, ulkoministeriö; yksikön johtaja Otto Saxén (Nato), p. 0295 0295 140 314, puolustusministeriö

Palaa sivun alkuun