Hyppää sisältöön

TP-UTVA:ssa esillä ajankohtaiset Nato-asiat sekä Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilanne

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 6.6.2023 17.11
Tiedote 237/2023
TP-Utvan kuvituskuva

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat tiistaina 6. kesäkuuta Naton ajankohtaisista asioista ja Vilnan huippukokouksen valmisteluista.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat myös Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja Euroopan turvallisuustilanteesta. TP-UTVA tuomitsee Kahovkan padon räjäytyksen humanitaarisena katastrofina ja ympäristökatastrofina. Räjäytys merkitsee sodan laajentumista uudella tavalla, joka aiheuttaa Ukrainassa laajamittaista tuhoa niin siviileille kuin ympäristölle.

Lisäksi kokouksessa linjattiin, että Suomi karkottaa maasta yhdeksän Venäjän suurlähetystössä työskentelevää henkilöä, jotka ovat toimineet tiedustelutehtävissä. Heidän toimintansa on Wienin diplomaattisia suhteita koskevan yleissopimuksen vastaista. Ulkoministeriö ilmoittaa asiasta Venäjän suurlähettiläälle.

Lisätietoja: osastopäällikkö Piritta Asunmaa, p. 0295 350 353, ulkoministeriö, osastopäällikkö Janne Kuusela, p. 0295 140 300, puolustusministeriö ja osastopäällikkö Marja Liivala, ulkoministeriö (Venäjän ja Ukrainan tilanne), p. 0295 351 727