Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tutkimus- ja innovaationeuvosto käsitteli TKI-tiekarttaa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 14.1.2020 16.08
Tiedote 12/2020
Tutkimus- ja innovaationeuvoston logo

Tutkimus- ja innovaationeuvosto kokoontui ensimmäistä kertaa pääministeri Sanna Marinin johdolla tiistaina 14. tammikuuta. Neuvosto käsitteli kokouksessaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) tiekarttaa. Kevään aikana valmistuva tiekartta määrittelee Suomen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan keskeiset painopisteet, tavoitteet ja keinot tuleville vuosille. Neuvosto keskusteli myös Suomen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan tilannekuvasta ja päätti neuvoston työohjelmasta vuodelle 2020.

Pääministerin johtaman tutkimus- ja innovaationeuvoston tehtävänä on tukea valtioneuvostoa pitkäjänteisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittämisessä. Lisäksi neuvoston tehtävänä on seurata alan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia ja tehdä tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaan liittyviä aloitteita.

Neuvoston puheenjohtajana on pääministeri Sanna Marin ja varapuheenjohtajina tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja elinkeinoministeri  Mika Lintilä. Ministerijäseniä neuvostossa ovat opetusministeri Li Andersson, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo. Ministerijäsenten lisäksi neuvostossa jäseninä ovat Head of Early Research and Business Development Heidi Fagerholm (Merck KGaA), dekaani Peppi Karppinen (Oulun yliopisto), akatemiaprofessori Samuel Kaski (Aalto-yliopisto), partner Ilkka Kivimäki (Maki.vc), johtaja Petra Lundström (Fortum Oyj), rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila (Turun ammattikorkeakoulu) ja toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT Oy).

Neuvosto päätti kokouksessaan kutsua pysyviksi asiantuntijoiksi valtiosihteeri Mikko Koskisen (valtioneuvoston kanslia), kansliapäällikkö Jari Gustafssonin (työ- ja elinkeinoministeriö), kansliapäällikkö Anita Lehikoisen (opetus- ja kulttuuriministeriö), pääjohtaja Heikki Mannilan (Suomen Akatemia) ja pääjohtaja Nina Kopolan (Business Finland).
 

Lisätietoja: pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja Joonas Rahkola, p. 0295 160 998 ja johtaja Erja Heikkinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 101

Anna-Maja Henriksson Hanna Kosonen Li Andersson Maria Ohisalo Mika Lintilä Sanna Marin Tutkimus- ja innovaationeuvosto
 
Sivun alkuun