Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtakunnallista lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 4. joulukuuta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.11.2023 15.52
Tiedote
Lasten itsenäisyyspäivän juhlatunnelmaa Säätytalossa vuonna 2022
Juhlatunnelmaa vuoden 2022 juhlasta Säätytalosta

Valtioneuvoston linnaan on kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2013 syntynyttä lasta. Pääministeri Petteri Orpo toivottaa jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi tilaisuuden aluksi. Juhlaan osallistuvat myös valtiovarainministeri Riikka Purra, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala sekä maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Virallisen osuuden jälkeen vieraille on luvassa monenlaista ohjelmaa, makeaa ja suolaista syötävää sekä musiikkia. Juhlan teema on tänä vuonna ystävyys ja kaveritaidot. Juhlassa nähdään aikaisempien vuosien tapaan myös yllätysohjelmanumero. Juhlan juontaa Essi Unkuri.

Valtioneuvoston linnaan saapuu tämän hetken tiedon mukaan 532 lasta 264 kunnasta. Vieraita saapuu esimerkiksi niin Suomen pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta, eteläisimmästä kunnasta Hangosta kuin Suomen läntisimmästä kunnasta Eckeröstä.

Valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla on vakiintunut osaksi itsenäisyyspäivän juhlintaa. Se järjestetään nyt viidettä kertaa. Juhla on järjestetty aiemmin vuosina 2017–2019 ja 2022.

Juhla suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa. Juhlaa voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston Youtube-kanavalla.

Lisätietoja: johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, ja viestintäasiantuntija Jaakko Ranta p. 050 472 1684, valtioneuvoston kanslia

KORJAUS: Lisätty että vieraita saapuu myös Suomen läntisimmästä kunnasta Eckeröstä. Vieraita saapuu myös manner-Suomen läntisimmästä kunnasta Korsholmista, kuten tiedotteessa alkujaan kerrottiin.

 
Sivun alkuun