Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtio selvittää Altian pörssilistaamista

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 17.10.2017 14.06
Tiedote 470/2017

Suomen valtio selvittää mahdollisuutta listata Altia Oyj Helsingin pörssiin, laajentaa kotimaista omistajapohjaa ja laskea valtion omistusosuutta nykyisestä. Altia on nyt valtion täysin omistama yhtiö.

Altia on jo vuosia toiminut kansainvälisessä kilpailussa. Kyetäkseen edelleen vastaamaan jatkuvasti kiristyvän kilpailun haasteisiin, jatkamaan kannattavaa kasvua ja kehitystä Suomessa ja ulkomailla, valtio vastuullisena omistaja selvittää omistajan keinoja yhtiön tulevaisuuden turvaamiseksi.

Koskenkorvan tehdas on oleellinen osa yhtiön liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Yhtiöllä on myös laaja sopimusviljelijäverkosto ja muu kotimainen yhteistyöverkosto.

Listautumisen toteutuessa valtio jää yhtiöön vähintään kolmanneksen omistajaksi. Tämän lisäksi valtio pitää tärkeänä, että yhtiön omistajiksi tulisivat niin henkilöstö, yksityissijoittajat kuin laaja sopimusviljelijäverkosto ja muu kotimainen yhteistyöverkosto.

"Valtio-omistajan pitää tarjota omistamilleen yhtiöille luonnollisia kehityspolkuja yritysten kasvun tukemiseksi. Eduskunta on antanut suostumuksensa valtion omistusosuuden laskemiseen Altiassa. On tärkeää, että yhtiölle muodostuu mahdollisimman laaja kotimainen omistajapohja", toteaa valtion omistajaohjaksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Selvitys Altian mahdollisuudesta listautua valmistuu 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Selvityksen toteuttamisesta vastaa valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto, joka vastaa myös Altian omistajaohjauksesta.

Altia on seitsemässä maassa toimiva pohjoismainen bränditalo, joka valmistaa ja tuo maahan väkeviä alkoholijuomia ja viinejä. Altialla on myös vientiä noin 30:en maahan. Yhtiön toiminta perustuu vahvasti kotimaisten viljelijöiden tuottamaan laadukkaaseen raaka-aineeseen ja kotimaiseen tuotantoon.

Lisätietoja: elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Markku Rajala, markku.rajala(at) tem.fi, p. 050 345 8490, työ- ja elinkeinoministeriö sekä ylijohtaja Eero Heliövaara, eero.heliovaara(at)vnk.fi, p. 0295 160 150, valtioneuvoston kanslia

Mika Lintilä hallitus
 
Sivun alkuun