Hyppää sisältöön

Valtioneuvosto muisti kautensa päättävää tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 9.2.2024 13.00
Uutinen

Valtioneuvosto kiitti tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä hyvästä yhteistyöstä tasavallan presidentin esittelyn yhteydessä perjantaina 9.2.2024. Niinistön kausi tasavallan presidenttinä päättyy helmi-maaliskuun vaihteessa.

”Suomessa ja maailmalla on myllertänyt. Epävarmat ajat ovat kysyneet ulko- ja turvallisuuspoliittista johtajuutta ja kykyä toimia. Suomen turvallisuuspoliittinen asema Naton jäsenenä on tänään parempi kuin koskaan”, pääministeri Petteri Orpo sanoi. 

Valtioneuvosto muisti presidentti Niinistöä lahjoittamalla hänelle yhden Suomi 100 -juhlavuoden lipuista. Lahja on yksi sadasta Suomen lipusta, jotka liehuivat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallisessa avaustilaisuudessa Helsingin Kauppatorilla 5.12.2017. Presidentti Niinistö osallistui tilaisuudessa lipun nostoon.  

Valtioneuvosto lahjoitti presidentille myös lipun säilytyslaatikon. Sen puuosat ovat Valtioneuvoston linnan Ritarikadun puoleisten ikkunoiden korjauksien jäljiltä jääneitä laudanpätkiä 1700-luvulta.

Sauli Niinistö on toiminut Suomen tasavallan presidenttinä kaksi kautta vuodesta 2012 lähtien. Hän on tehnyt kaudellaan yhteistyötä kuuden eri pääministerin johtamien hallitusten kanssa.

Lisätietoja: Johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 029 516 0220, valtioneuvoston kanslia