Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

16.4. käynnistyy Poikkeusajan dialogisarja ”Elämä poikkeusajan Suomessa”

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 15.4.2020 17.46
Tiedote

Poikkeusajan dialogien tavoitteena on tarjota kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua ja lisätä ymmärrystä siitä, millaista on elää Suomessa poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa.

Keskusteluja on neljänä eri päivänä huhti-toukokuussa eri puolilla Suomea. Keskusteluja koordinoivat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö ja Valtiovarainministeriö yhteistyössä. Mukaan kutsutaan erilaisia toimijoita, esimerkiksi järjestöjä, kuntia ja valtion hallintoa. Tavoitteena on saada keskusteluihin mahdollisimman laajasti eri ihmisryhmiä, myös heidät joiden ääni ei yleensä pääse kuuluviin.

Tavoite on tarjota ihmisille turvallinen rakentavan keskustelun paikka kriisin tuottaman epävarmuuden keskellä, vaativassa ja muuttuvassa tilanteessa.

Dialogien pohjalta laaditaan kaikille avoin kooste poikkeusajan olosuhteista, joka julkaistaan kahden viikon välein. Kooste välitetään myös valtion- ja kuntien hallinnolle hyödynnettäväksi kehittämistyössä.

Poikkeusajan dialogien päivämäärät ovat: 16.4., 28.4., 12.5. ja 26.5.

Kaikille avoin kutsu järjestämään keskusteluja ja keskustelemaan löytyy osoitteesta https://www.eratauko.fi/tapahtumat/.

Sivulta löytyvät ohjeet keskustelun järjestämiseen ja keskustelijaksi ilmoittautumiseen. Kooste kunkin päivän keskustelujen pohjalta julkaistaan samalla sivulla viikon sisällä.

Poikkeusaikojen dialogien koordinoinnista, koosteen tekemisestä, julkaisemisesta ja välittämisestä valtion- ja kuntien hallintoon vastaavat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö ja Valtiovarainministeriö.

Lisätietoja:

Dialogiakatemia: Janne Kareinen, johtaja, janne.kareinen(at)dialogiakatemia.fi, puh. 0456316516

Erätauko-säätiö: Laura Arikka, toimitusjohtaja, laura.arikka(at)eratauko.fi, puh. 0445792686

Valtiovarainministeriö: Katju Holkeri, finanssineuvos, katju.holkeri (at)vm.fi, puh. 0407649880

 
Sivun alkuun