Hyppää sisältöön

Liisa Räsänen Valtiokonttorin pääjohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 15.2.2024 13.29
Tiedote
Liisa Räsänen.
Kuva: Patentti- ja rekisterihallitus

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiotieteiden maisteri Liisa Räsäsen Valtiokonttorin pääjohtajaksi. Räsänen toimii tällä hetkellä toimialajohtajana Valtiokonttorissa.

”On hienoa tulla nimitetyksi Valtiokonttorin pääjohtajaksi jatkamaan työtä yhteiskunnan ja asiakkaiden hyväksi. Valtiokonttorin keskeinen rooli valtion varainhoidon ja korvauspalvelujen luotettavana toteuttajana ja hallinnon kehittämisen kumppanina korostuu entisestään tämän päivän vakavassa toimintaympäristössä. Olen kiitollinen siitä, että voin uudessa roolissani jatkaa yhteistyötä Valtiokonttorin osaavien ja sitoutuneiden asiantuntijoiden sekä sidosryhmiemme ja kumppaneidemme kanssa”, Räsänen kertoo.

Räsänen on koulutukseltaan lisäksi Master of Arts in European Economic Studies ja Executive Master of Business Administration. Räsänen työskentelee tällä hetkellä toimialajohtajana Valtiokonttorissa. Tätä ennen Räsänen on työskennellyt muun muassa johtajana Patentti- ja rekisterihallituksessa sekä useissa eri tehtävissä Viestintävirastossa. 

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 15. helmikuuta. Räsänen nimitettiin virkaan 23.2.2024–22.2.2029 määräajaksi.

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalle kuuluva virasto. Se tuottaa mm. valtion sisäisiä talouteen, henkilöstöön ja tietojohtamiseen liittyviä konsernipalveluja, vastaa valtion lainanotosta sekä velan- ja kassanhallinnasta sekä hoitaa valtion kirjanpitoa ja tapaturmakorvauksia. Valtiokonttori myös myöntää kansalaisille sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia sekä hallinnoi valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia.

Lisätietoja:
Alivaltiosihteeri Susanna Huovinen, puh. 02955 30205, susanna.huovinen(at)gov.fi