Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Markus Sovala Tilastokeskuksen pääjohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 11.2.2021 13.21
Tiedote
Markus Sovala.

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiotieteiden tohtori Markus Sovalan Tilastokeskuksen pääjohtajaksi. Sovala siirtyy tehtävään valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorin tehtävästä.

”Tiedon strateginen merkitys on digitalisaation vuoksi kasvanut, koska siitä saadaan nyt enemmän toiminnallisia hyötyjä irti. Tilastokeskus on tietoalan suurtoimija sekä yksi maailman vanhimpia ja arvostetuimpia tilastotaloja. On erittäin kiinnostavaa päästä vetämään huippuammattilaisista koostuvaa joukkuetta. Yrityksien hallussa on paljon informaatiota – toivottavasti löydämme yhteisiä intressejä. Tärkeä kehittämissuunta on lisäksi tiimiytyä muiden digi- ja tietoviranomaisten kanssa myös aluetasolla”, arvioi Sovala.

Sovalan mukaan nykyisissä poikkeusoloissa on opittu paljon uutta työstä ja sen tekemisestä: ”Etätyö ja monipaikkainen työ jäävät varmasti aiempaa vahvemmin käytännöiksi. Meillä on hieno mahdollisuus yhdistää työtä ja vapaa-aikaa aiempaa joustavammin – ei hukata sitä.”

Sovala työskentelee tällä hetkellä valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorina. Tätä ennen Sovala on työskennellyt muun muassa muutosjohtajana Uudenmaan liitossa, valtiovarainministeriön kansantalousosaston osastopäällikkönä ja apulaisbudjettipäällikkönä, neuvonantajana Maailmanpankissa sekä ohjelmajohtajana kauppa- ja teollisuusministeriössä.

Tilastokeskus on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto, jonka tehtävänä on yhdistää tieto tilastoiksi ja tietopalveluiksi kansalaisten, yritysten, julkishallinnon ja tutkimustoiminnan käyttöön. Tilastokeskus koordinoi kansallista tilastotointa sekä osallistuu ja koordinoi Suomen kansainvälistä tilastoyhteistyötä. 

Sovala nimitettiin tehtävään 1.3.2021 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Lisätietoja:
Alivaltiosihteeri Päivi Nerg, puh. 02955 30149, paivi.nerg(at)vm.fi

 
Sivun alkuun