Hyppää sisältöön

Riskienhallintaa kehitettävä julkisissa hankinnoissa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.5.2024 8.08
Uutinen
Hankinta-Suomen logo.

Suomen talouden heikko tilanne pakottaa etsimään uusia säästöjä julkisissa hankinnoissa. Taloutta voidaan vahvistaa innovatiivisilla hankinnoilla sekä tiivistämällä ostajien ja myyjien yhteistyötä, samalla hankintoihin liittyvät riskit minimoiden. Hankinta-Suomi-ohjelma järjestää kaikille avoimen webinaarin innovaatioiden riskienhallinnasta 28.5. 

Innovatiivisilla hankinnoilla voidaan kehittää julkisia palveluja ja tuotteita, ja samalla ne antavat yrityksille mahdollisuuden kasvuun. Uusien ratkaisujen ja teknologioiden hankintoihin voi kuitenkin liittyä riskejä ja epävarmuutta, jotka liittyvät erityisesti palvelujen ja teknologioiden käyttöönottoon. Riskien tunnistamisessa ja kokonaisvaltaisessa hallinnassa on tärkeää tehdä yhteistyötä hankintoja tekevien ja niitä tarjoavien kesken.  

Innovatiivisten hankintojen riskien jakamisesta järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin webinaari 28.5.2024 klo 10.00-11.00.  

Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.5. mennessä (webropolsurveys.com) 

Webinaarissa esitellään Hankinta-Suomi-ohjelman julkaisemaa ja KEINO-osaamiskeskuksen tuottamaa yhteenvetoa, jossa kuvataan kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskienjaon edistämiseksi tehtyjä toimenpiteitä vuonna 2023 ja niissä tunnistettuja kehitysaskeleita. Yhteenvedon taustalla on Kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen (KIRI) -hankkeen raportti (Valovirta ym. 2022).

Webinaarin puheenvuorot: 

Ville Valovirta, VTT, KIRI-hanke 

Katriina Alhola, SYKE, vaikuttavuustiedon rooli osapuolten riskien vähentämiseksi ja Annaliisa Oksanen, EK, kommenttipuheenvuoro 

Pilvi Takala, PTCS Oy, immateriaalioikeudet hankinnoissa ja Emmi Kauppala Susiluoto Oy, kommenttipuheenvuoro. 

Lisätietoja:
Ohjelmapäällikkö Eriika Autio, puh. 0295530103, eriika.autio(at)gov.fi

Osaamista kestäviin ja innovatiivisiin hankintoihin (vm.fi)

Kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen (KIRI) -hankkeen raportti (valtioneuvosto.fi)

Immateriaalioikeudet julkisissa hankinnoissa (hankintakeino.fi)

Hankinnan vaikuttavuus ja vaikutukset - ennakkoarvioinnin opas (hankintakeino.fi)