Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtiovarainministeri Lintilä:
Työllisyys on kansallinen kysymys

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.6.2019 17.36
Uutinen
Mika Lintilä.

Työllisyysasteen nostaminen on kansallinen yhteinen ponnistus, korostaa valtiovarainministeri Mika Lintilä. Hallituksen työmarkkinaseminaarissa 19. kesäkuuta puhunut Lintilä totesi, että Suomen julkisella taloudella on isoja haasteita edessään.

"Julkista taloutta heikentää väestön ikääntymisestä aiheutuva menojen kasvu ja työssäkäyvän väestön määrän väheneminen suhteessa eläkeläisiin."

"Talouden kasvu ei yksin riitä luomaan tarvittavia uusia työpaikkoja. Tarvitaan merkittäviä lisätoimia ja tähän työhön tarvitaan mukaan myös työmarkkinajärjestöt."

Lintilän mukaan hallitus on vahvasti sitoutunut 75 prosentin työllisyystavoitteeseen, sillä kyse on viime kädessä hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksesta.

"Kyse ei ole mistään hallituksen omasta keksinnöstä vaan välttämättömyydestä. Meidän on saatava mahdollisimman moni osalliseksi työelämään ja sitä kautta rahoittamaan yhteistä hyvinvointia."

Lintilä korosti puheenvuorossaan, että työllisyystoimet eivät voi merkittävästi lisätä julkisia menoja, koska hallitusohjelmassa tavoite julkisen talouden tasapainottamisesta vuoteen 2023 mennessä.

"Hallituksella ei ole myöskään sellaista vaihtoehtoa, jossa työllisyystavoite jää toteutumatta, mutta menojen suunnitellut lisäykset toteutuvat", Lintilä viittasi talouden tasapainotavoitteeseen.

Ministerin esitysmateriaali Kasvu ja luottamus -seminaarissa 19.6.

Lisätietoja:

Valtiovarainministerin erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, puh. 02955 30407
Valtiovarainministerin erityisavustaja Markus Lahtinen, puh. 02955 30417

 
Sivun alkuun