Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajaksi Mikael Collan

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 15.10.2020 14.03
Tiedote
Mikael Collan

Valtioneuvosto on nimittänyt kauppatieteiden tohtori Mikael Collanin Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajaksi. Collan työskentelee nykyisin professorina LUT-yliopistossa.

”Odotukseni tehtävää kohtaan ovat korkealla ja pyrin omalla panoksellani kehittämään tutkimuskeskusta suuntaan, jossa sen vaikuttavuus uudistusten valmistelussa ja päätöksenteon ennakkoarvioinnissa paranee”, Collan kertoo.

Collan työskentelee nykyisin strategisen rahoituksen professorina LUT-yliopistossa. Tätä ennen Collan on toiminut muun muassa laskentatoimen professorina LUT-yliopistossa sekä yliopettajana Turun ammattikorkeakoulussa. Viimeaikaisessa tutkimustoiminnassaan Collan on keskittynyt investointipäätöksenteon tukemisen kehittämiseen ja sumean logiikan soveltamiseen talouteen liittyvässä päätöksenteossa.

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen asiantuntijayksikkö. VATT arvioi politiikkatoimien vaikutuksia yksilöihin, kotitalouksiin ja yrityksiin hyödyntämällä laajoja rekisteriaineistoja ja tilastollisia menetelmiä. VATT toimii myös asiantuntijana päätöksenteon valmistelussa ja talouspolitiikan arvioinnissa.

Collan nimitettiin virkaan 1.1.2021 alkaen viiden vuoden määräajaksi.  

Lisätietoja:
Hallitussihteeri Toni Tuomainen, puh. 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi

 
Sivun alkuun