Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvosto myönsi valtiontakausjärjestelyn Finnairin lainalle

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2020 13.32
Tiedote
Finnairin lentokone.

Valtioneuvosto hyväksyi Finnair Oyj:n lainalle enintään 540 milj. euron valtiontakauksen. Valtiontakauksella pyritään varmistamaan Finnairin maksuvalmius ja yhtiön toiminnan turvaaminen koronakriisistä aiheutuneen poikkeustilanteen yli.

Finnairin toiminta on kärsinyt merkittävästi koronakriisin maailmanlaajuisista vaikutuksista. Koronakriisistä aiheutunut kysynnän väheneminen sekä eri maissa voimaan astuneet viranomaisten rajoitukset ovat johtaneet siihen, että yli 90 % Finnairin lentotoiminnasta on pysäytettynä.

Valtioneuvostolle annettiin valtuus myöntää valtiontakaus Finnairin enintään 600 milj. euron suuruiselle lainalle vuoden 2020 ensimmäisessä lisätalousarviossa. Takaus annetaan Euroopan komission antamien koronakriisiin liittyvien väliaikaisten valtiontukisääntöjen mukaisesti. Komissio hyväksyi takauksen antamisen 90 prosentin määrälle lainasta 18. toukokuuta.

Väliaikaiset valtiontukisäännöt mahdollistavat yritysrahoituksen saatavuuden

EU on joustavoittanut valtiontukisääntöjään tilapäisesti, jotta jäsenvaltiot voivat turvata erityisesti yritysrahoituksen saatavuuden ja yritysten maksuvalmiuden koronakriisin aikana. Tilapäiset säännöt ovat voimassa tämän vuoden loppuun.

Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle kaikista tilapäisten sääntöjen mukaisista toimista. Lisäksi komission on hyväksyttävä toimet ennen kuin ne voidaan ottaa käyttöön.

Lisätietoja:

Finanssineuvos Pauli Kariniemi, puh. 02955 30210, etunimi.sukunimi(at)vm.fi
Finanssineuvos Sakari Lehtiö, puh. 02955 30439, etunimi.sukunimi(at)vm.fi

 
Sivun alkuun