Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Lausuntopyyntö
Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta IV avoimen hallinnon toiminta-ohjelmiksi vuosille 2019-2023

Valtiovarainministeriö
6.8.2019 14.30
Uutinen
Avoimen hallinnon osa-alueet: Julkisuus, luottamus, viestintä, avoin data, ymmärrettävyys, osallisuus, avoin toiminta, hallinto mahdollistajana

Avoimen hallinnon työ koskee koko julkista sektoria. Työtä tehdään kaikilla hallinnon osa-alueilla ja tasoilla. Avoimen hallinnon tavoitteita kehitetään yhteistyössä sidosryhmien ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Nyt lausuntokierroksella oleva IV kansallinen toimintasuunnitelma on laadittu avoimesti ja osallistavasti.

Suomi liittyi vuonna 2013 kansainväliseen Open Government Partnership (OGP) -kumppanuushankkeeseen. OGP:n periaatteiden mukaisesti Suomi on laatinut kansalliset kaksivuotiset avoimen hallinnon toimintasuunnitelmat vuodesta 2013.

Nyt lausuntokierroksella oleva avoimen hallinnon IV kansallinen toimintasuunnitelma on laadittu avoimella valmisteluprosessilla kuten aiemmatkin toimintasuunnitelmat. Aiemmasta poiketen IV ohjelma tulee olemaan nelivuotinen (9/2019- 9/2023).

Ohjelmaluonnos sisältää neljä sitoumusta toimenpide-ehdotuksineen:

  1. kestävä avoimuus
  2. avoimen hallinnon strategia
  3. avoimuusrekisteri
  4. avoin data

Toimintaohjelma julkistetaan 24. syyskuuta 2019.

Valtiovarainministeriö lähetti luonnoksen lausuntokierrokselle 2.8. Lausuntoaika päättyy 30.8. Lausuntopyyntö ja toimintaohjelmaluonnos on julkaistu lausuntopalvelu.fi:ssä

Lisätietoja:

Finanssineuvos Katju Holkeri, puh. 0295 530087, etunimi.sukunimi(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Valtiovarainministeriö
Sivun alkuun