Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Eduskuntaryhmät sitoutuivat edistämään osatyökykyisten asemaa tulevalla hallituskaudella

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.2.2019 12.14
Tiedote

Eduskuntaryhmät ovat sitoutuneet jatkamaan myös seuraavalla hallituskaudella osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työmarkkina-aseman parantamista ja heille suunnattujen palveluiden kehittämistä.

Eduskuntaryhmien edustajat hyväksyivät tänään 5.2. kannanoton, jossa ryhmät sitoutuvat edistämään työikäisten työkykyä ja ehkäisemään työttömyyden pitkittymistä. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan ja työministeri Jari Lindströmin kokoon kutsumassa tilaisuudessa asia sai yksimielisen tuen.

Juuri päättymäisillään oleva hallituksen kärkihanke Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) jatkoi edellisen hallituksen Osatyökykyiset työssä -ohjelmaa ja on hyvillä tuloksillaan parantanut sekä osatyökykyisten työllisyyttä sekä asenneilmapiiriä. Tämä on osoittanut, että työkyky ja työelämäosallisuuden lisääminen ovat teemoja, joiden kehittäminen vaatii jatkuvuutta yli hallituskausien. Hallinnonalojen rajat ylittävä yhteistyö on jo tiivistynyt, ja nyt allekirjoitettu kannanotto tiivistää sitä entisestään.

”Uusien toimintamallien levittäminen ja vakiinnuttaminen ottaa aikaa. Tässä meillä on vielä tehtävää. Hyvää työtä ei saa missään tapauksessa jättää kesken”, korostaa ministeri Mattila.

Nyt käynnistyvän jatkotyön lähtökohtana toimii Tuija Oivon ja Raija Kerättären loppuvuodesta 2018 julkaisema selvitys, jossa nostettiin esiin kolme kehittämiskokonaisuutta: työkykypalvelujen polut ja palvelujärjestelmä, Suomen malli työelämäosallisuuden lisäämiseksi sekä toimeentulo ja etuudet.

"Eduskuntaryhmien sitoutuminen suomalaisten työkyvystä huolehtimiseen on merkittävä edistysaskel kohti korkeampaa työllisyyttä ja hyvinvointia Suomessa. On ainutlaatuista ja hienoa, että Suomessa voidaan sopia tärkeän asian edistämisestä yli hallituskausien, puoluerajojen ja hallinnonalojen", sanoo ministeri Lindström.

Lisätietoja

Ministeri Mattilan erityisavustaja Kari Synberg, p. 050 574 2297
Ministeri Lindströmin erityisavustaja Tiina Ahva, p. 050 911 9458
Erityisasiantuntija Ritva Partinen, STM, [email protected], p. 0295 163 330
Työmarkkinaneuvos Kimmo Ruth, TEM, [email protected], p. 0295 048 073

 
Sivun alkuun