Hyppää sisältöön

Kari Lohvalle tunnustus pitkäjänteisestä työstä työturvallisuuden parissa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2021 10.02
Uutinen 376

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen on myöntänyt työympäristötyön kehittämisen kultaisen erityisansiomitalin vuoriteknikko Kari Lohvalle. Kultainen erityisansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on erityisen ansiokkaasti ja pitkäaikaisesti valtakunnallisesti kehittänyt työympäristöä.

Kari Lohvan toiminta rakennusalan työturvallisuuden, sekä työympäristön kehittäjänä on nähty alalla poikkeuksellisen esimerkillisenä ja pyyteettömänä työnä.

Työturvallisuuspuiston Rudus oy:lle perustanut Lohva on luonut työturvallisuuspuistojen ympärille uuden työturvallisuuskulttuurin ja ajattelun. Lohva sai tehtäväkseen Rudus oy:llä Espoon turvapuiston perustamisen ja töidensä ohella piti sitä myös yllä yhdessä verkoston kanssa. Espoon turvapuisto on toiminut innoittajana niin Oulun, kuin Kuopion turvapuistoille.

Kari Lohvan työ työturvallisuuden parissa on ollut pitkäjänteistä ja se on vaikuttanut huomattavissa määrin työympäristöjen kehittymiseen. Lohvan pedagogisen ajattelun myötä työturvallisuuspuistojen kehitystyön hyödyt ovat levinneet myös rakennusalaa laajemmalle hyödyttäen työympäristöjä koko maassa.

Sosiaali- ja terveysministeri myöntää erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuskeskuksen yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi. 

Ministeri Sarkkinen luovutti mitalin Kari Lohvalle tänään torstaina 2.12.2021.


Lisätietoja

Mika Tynkkynen, johtaja ja työympäristömitalitoimikunnan sihteeri, Tapaturmavakuutuskeskus, p. 040-7711582
Eero Honka, asiantuntija, Työturvallisuuskeskus, p. 050-410 6865