Hyppää sisältöön

Komitea pohtii kuntoutuksen uudistamista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2016 13.28
Tiedote 128/2016

Sosiaali- ja terveysministeriö on 1. syyskuuta asettanut kuntoutuksen uudistamiskomitean.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman mukaan hallituskaudella tehdään kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus.

Suomen kuntoutusjärjestelmä on hajanainen ja kuntoutuksen kokonaisuus muodostuu useista osajärjestelmistä. Kuntoutuksesta säädetään monissa eri laeissa. Kuntoutusmenot olivat vuonna 2013 arviolta 1,9 miljardia euroa. Palveluihin käytettiin noin 1,5 miljardia euroa ja kuntoutuksen aikaiseen toimeentuloturvaan noin 380 miljoonaa euroa.

Uudistuksen tavoitteena on yhdenvertainen, kustannustehokas ja ohjattava järjestelmä, joka tukee ja vahvistaa kuntoutujaa elämän kaikissa tilanteissa. Tavoitteena on, että kuntoutuksesta vastaavien toimijoiden vastuunjako on selvä ja asiakaslähtöinen kuntoutus toimii saumattomasti.

Kuntoutuksen uudistamiskomitean toimikausi on 1.9.2016 - 30.9.2017. Komitean puheenjohtaja on toimitusjohtaja Kari Välimäki. Komiteassa on laaja edustus useista ministeriöistä, kuntoutuksen vastuutahoista, työmarkkinajärjestöistä, tutkimuslaitoksista, poliittisista puolueista ja kansalaisjärjestöistä.

Kuntoutuksen uudistustyö sovitetaan yhteen myös sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen sekä hallituksen kärkihankkeiden kanssa.


Lisätietoja:

perhe- ja peruspalveluministeri Rehulan erityisavustaja Eeva Salmenpohja, p. 02951 63110, [email protected]

ylijohtaja Outi Antila, 02951 63164, [email protected]

Kuntoutuksen uudistamiskomitean asettamispäätös

Kuntoutuksen uudistamiskomitea muistio

Sivun alkuun