Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Koronapassin käyttöön tilapäisiä poikkeuksia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.12.2021 17.43
Tiedote 420/2021

Valtioneuvosto on hyväksynyt tartuntatautilain 58 i §:ssä tarkoitetun asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti.

Asetus tulee voimaan torstaina 30.12.2021 klo 00.

Asetuksella rajoitetaan poikkeuksellisesti koronapassin vaikutuksia siten, että 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä.

Tätä poikkeusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla, eli Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan tai Lapin sairaanhoitopiirin alueilla.

Kyseessä on poikkeuksellisen epidemiatilanteen edellyttämä tilapäinen sääntely, jolla osaltaan turvataan oikeutta terveyteen ja hyvinvointiin hillitsemällä taudin nopeaa leviämistä. Rokotuskattavuuden lisääminen on tärkein keino tehokkaalle epidemiantorjunnalle.

Tänään kokoontunut sote-ministerityöryhmä on lisäksi päättänyt aloittaa pikaisesti valmistelun koronapassia koskevan säännöksen muuttamiseksi siten, että yleisötilaisuuksiin ja asiakastiloihin kohdistuvia rajoitustoimia on jatkossa mahdollista kohdentaa tarkemmin.

Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaa aluehallintovirastoja tarkastelemaan omien toimialueidensa yleisötilaisuuksiin ja asiakastiloihin kohdistuvia rajoituksia erityisesti matalan riskin tilaisuuksien kohdalla.

Lisätietoa

johtaja Jaska Siikavirta, [email protected]
osastopäällikkö Taneli Puumalainen, [email protected]

Omakantaa koskevat kysymykset: Omakannan asiakaspalvelu: [email protected] 
Lukusovellusta koskevat tekniset käyttötukikysymykset: Korona-info, p. 0295 535 535

Asetukset

 
Sivun alkuun