Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Koronavirusepidemia hiipuu edelleen

Sosiaali- ja terveysministeriö
16.7.2020 9.51
Tiedote

Koronavirustilanne on Suomessa edelleen rauhallinen, ja todettujen tartuntojen määrä on jatkanut laskuaan kahteen edelliseen viikkoon verrattuna. Viikolla 28 uusien tapausten ilmaantuvuus oli 0,4 tapausta 100 000 asukasta kohden. 

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,05-0,60 (90 % todennäköisyysväli). Luku on alhaisempi kuin edellisellä viikolla, mikä johtuu HUS-alueen lukujen raportointimuutoksesta. 

Laboratorioiden virustestauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama tavoite, 10 000 näytteen päivittäinen testauskapasiteetti, on ylitetty. Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Positiivisten tautitapausten osuus testatuista näytteistä on edelleen laskenut.

Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä 7 296 tartuntatapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 328. 

Sairaalahoidossa oli 15.7.2020 yhteensä 7 potilasta, eikä heistä kukaan ole tehohoidossa. Sairaala-hoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut selvästi huhti- ja toukokuulta ja tasaantunut viime viikkojen aikana.

Koska kausityöntekijöiden keskuudessa on havaittu muutamia tapausryvästymiä ja altistumisia in-fektiolle, THL seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä ja torjuntatoimien vaikutusta yhteistyössä alu-eellisten terveysviranomaisten kanssa.

Tilannekuva- ja mallinnusryhmän uusin tilannearvio sekä aiemmat tilannearviot ovat THL:n sivuilla:

Lisätietoja

Johtaja Mika Salminen, THL, [email protected] (epidemiatilanne)
Erikoistutkija Simopekka Vänskä, THL, [email protected] (epidemiatilanne)
Osastopäällikkö Tuija Kumpulainen, STM, [email protected] (tilannekuva- ja mallinnusryh-mä)
 

 
Sivun alkuun