Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kulttuurin pyöreä pöytä kokoontui keskustelemaan koronatoimien kokonaisuudesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.11.2022 17.08
Uutinen

Kulttuuriala oli yksi koronaepidemian aikana toimintavaikeuksiin joutuneista aloista. Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti alan toimijoille pyöreän pöydän keskustelun perjantaina 25.11.2022. Keskustelun tavoitteena oli kuulla kulttuuritoimijoiden kokemuksia korona-aikaan liittyneestä päätöksenteosta ja lainvalmistelusta. 

”Tilaisuuden aikana kuulluista puheenvuoroista välittyi teemoja, joiden osalta voimme tulevaisuudessa toimia paremmin. Oli hedelmällistä kuulla alan näkemyksiä laajalla skaalalla”, toteaa sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi.

Erityisen tärkeään roolin keskustelun kuluessa nousivat sosiaaliturvan rooli kriisiaikojen yhteiskunnassa sekä mahdollisimman monipuolinen kuuleminen lainvalmistelun aikana. Keskustelussa käytiin läpi myös kulttuurialan epäoikeudenmukaisena koettua kohtelua muihin elinkeinoihin verrattuna, tartuntatautilain uudistamista sekä kulttuurin resilienssiä ja innovatiivisia toimintamalleja koronan aikana.

”Toivomme voivamme tulevaisuudessa jatkaa avointa ja tulevaisuuteen suuntaavaa keskustelua sekä kulttuurin että muidenkin alojen toimijoiden kanssa. Yhteisenä tavoitteena meillä kaikilla on toimivan yhteiskunnan luominen ja sen toimintaedellytysten turvaaminen”, Niemi kiteyttää.

Kulttuurin pyöreään pöytään osallistuivat sosiaali- ja terveysministeriön virkajohdon lisäksi Hanna Kosonen/ Forum Artis, Annika Lyytikäinen/ Kulta ry, Lauri Kaira/ Luovat ry, Kaisa Paavolainen/ Teatterin edistämissäätiö, Tommi Saarikivi/ Musiikin edistämissäätiö, Kai Amberla/ Finland Festivals, Eeva Anttila/ Taideyliopisto ja Taideobservatorio, Aleksi Valta/ Lastenkulttuuri, Susanna Hulkkonen/ LiveFIN, Johannes Pessi/ Taideyliopiston opiskelijat, Nea Leo/ Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU sekä Juha Itkonen/ Taideneuvosto.
 

Lisätietoa:

viestintäjohtaja Vivikka Richt, [email protected]

 
Sivun alkuun