Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Osa ravintoloiden ja kahviloiden rajoituksista lakkaa 13. heinäkuuta – osa säilyy 31.8. saakka

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2020 12.25
Tiedote 163/2020

Ravitsemisliikkeiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat rajoitukset päättyvät kokonaan 13.7.2020 lukien. Näin ollen ravitsemisliikkeiden aukioloaikaa ja asiakaspaikkamäärää ei enää rajoitettaisi tartuntatautilain nojalla ja alkoholijuomien anniskeluaika määräytyisi tämän jälkeen alkoholilain mukaisesti.

Muutokset toteutetaan asteittain siten, että maanantaista 22.6.2020 lukien sallittu aukioloaika on kello 04-02 ja sallittu anniskeluaika kello 09-01. Asiakkaita saa ottaa sisälle ravintolaan 22.6.–12.7 enimmillään kolme neljäsosaa ravintolan asiakaspaikoista.

Ruuan ja juoman annostelu itse olisi sallittua esim. buffet-pöydistä myös 22.6. lukien. 
Rajoituksista säädetään uudessa määräaikaisessa valtioneuvoston asetuksessa ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Asetus tulee voimaan 22.6.2020 ja se on voimassa 31.8.2020 saakka.

Ravitsemisliikkeiden on torjuttava tartuntariskiä edelleen

Vaikka ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat rajoitukset päättyvät, säädetään asetuksessa muista voimaan jäävistä rajoituksista. Niiden tarkoitus on suojata asiakkaita ja henkilökuntaa koronavirustartunnoilta 13.7.2020 jälkeen.

Ravitsemisliikkeiden kaikilla asiakkailla pitää 13.7. lukien edelleen olla oma istumapaikka. Lisäksi ravitsemisliikkeiden on jatkossakin annettava asiakkailleen toimintaohjeet tartuntataudin leviämistä estävistä toimintatavoista. Asiakkailla on oltava mahdollisuudet pestä kädet, ja ravitsemisliikkeen tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina. Ravitsemisliike vastaa myös siitä, että riittävä etäisyys asiakkaiden välillä säilyy. 

Asiakkaiden nähtävillä on oltava ravitsemisliikkeen suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa edellä mainitut rajoitukset ja velvoitteet.

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Ismo Tuominen, [email protected]

 
Sivun alkuun