Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Päivitetty ohje: Asuinrakennusten korjaaminen koronavirusepidemian aikana

sosiaali- ja terveysministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 22.3.2021 13.28
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä ympäristöministeriö ovat päivittäneet ohjettaan asuinrakennusten korjaamisesta koronavirusepidemian aikana. Ohjeen tarkoituksena on ehkäistä taudin leviämistä korjaushankkeiden yhteydessä sekä suojella työntekijöiden ja rakennuksia käyttävien henkilöiden terveyttä.

Korjaushankkeiden osapuolten täytyy seurata epidemiatilannetta sekä viranomaisten ja asiantuntijalaitosten suosituksia, ohjeita sekä määräyksiä ja niiden perusteella muuttaa toimintaansa tarvittaessa. 

Osapuolten on arvioitava, millaisia vaikutuksia voimassa olevilla rajoituksilla on keskeneräisiin korjaushankkeisiin ja voidaanko ei-välttämättömiä korjauksia lykätä. 

Korjaushankkeet on toteutettava siten, ettei tartuntoja tapahdu. Töitä ei saa tehdä oireisena, eivätkä asukkaat saisi olla samoissa tiloissa korjaustöitä tekevän kanssa. Turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava. 

Sairastuneiden sekä karanteenissa olevien henkilöiden asuntoihin saa tehdä vain välttämättömimmät korjaukset. Myös näissä tilanteissa työntekijöiden terveys on turvattava. 

Ohje on suunnattu ensisijaisesti taloyhtiöille, mutta sitä voidaan käyttää soveltuvin osin myös omakotitalojen korjaushankkeissa. 

Päivitetty ohje perustuu 17.3.2021 tilanteeseen, ja sitä päivitetään edelleen tarpeen mukaan. Ohje on voimassa välittömästi, ja se korvaa 17.12.2020 annetut ohjeet.

Ohjeen valmisteluun ovat sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön lisäksi osallistuneet Valvira, aluehallintovirasto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Omakotiliitto, Rakli ja Rakennusteollisuus.

Lisätietoja

Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM, p. 0295 163 282, [email protected] Martinkauppi, hallitusneuvos, YM, p. 0295 250 177, [email protected]
 

 
Sivun alkuun