Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset jatkuvat viidessä maakunnassa muuta maata tiukempina – Pohjanmaan muita tiukemmat rajoitukset lieventyvät

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.11.2020 14.03
Tiedote 284/2020

Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi sen mukaan, millainen epidemiatilanne alueella on. Pääsääntö on, että ns. kiihtymisvaiheessa olevilla viidellä alueella ravitsemisliikkeet noudattavat edelleen muuta maata tiukempia rajoituksia. Rajoitukset koskevat Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakuntia.

Asiaa koskeva valtioneuvoston asetus tulee voimaan 20.11.2020.

Pohjanmaan maakunnassa voimaan samat rajoitukset kuin muissa kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa

Pohjanmaan maakunnassa koronatilanne on rauhoittunut niin, että se on tällä hetkellä epidemian kiihtymis- eikä enää leviämisvaiheessa. Määrittely perustuu Vaasan sairaanhoitopiirin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen näkemyksiin.

Siten Pohjanmaan ravitsemisliikkeet siirrettään samojen rajoitusten alaisiksi kuin kiihtymisvaiheessa olevien Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan ravitsemisliikkeet. 

Anniskelu lopetetaan siten Pohjanmaalla kello 22, kuten muissakin kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa. Jos liikkeen pääasiallisena ravitsemistoimintana on alkoholijuomien anniskelu, liikkeen saa pitää avoinna kello 24-23. Muun ravitsemisliikkeen saa pitää avoinna kello 1-24. Myös Pohjanmaan maakunnassa muun ravitsemisliikkeen saa 20.11.2020 lukien pitää auki ravitsemistoiminnan asiakkaille kahden tunnin ajan anniskelun päättymisen jälkeen. 

Lisäksi ravitsemisliikkeet saavat kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa edelleen ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä.  

Ravitsemisliiketoimintaa koskevista rajoituksista on säädetty tartuntatautilain määräaikaisessa 58 a §:ssä, joka on voimassa 28.2.2021 asti. Tarkemmista rajoituksista säädetään valtioneuvoston asetuksella. Niissä säädetään ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukioloajan rajoittamisesta maakunnittain ja ravintolatyypeittäin. Alueen epidemiatilanteen mukaan säädettävien rajoitusten on tarkoitus vähentää ihmisten sosiaalisia kontakteja sellaisissa tiloissa ja tilanteissa, joissa koronavirustaudin on todettu leviävän tehokkaasti.
 
Rajoitukset ovat voimassa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä, enintään 15.12.2020 saakka. 

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Ismo Tuominen, [email protected] 

 
Sivun alkuun