Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Sote-ministerit: Koronarajoituksiin esitetään kevennyksiä

Sosiaali- ja terveysministeriö
4.6.2021 17.02
Tiedote 157/2021

Hallituksen sote-ministeriryhmä keskusteli Suomen koronatilanteesta ja rajoituksista 4. kesäkuuta. Ministeriryhmä esittää ravitsemisliikkeiden rajoituksiin kevennyksiä, joista päätöksiä tehtäisiin valtioneuvostossa mahdollisimman pian ensi viikolla.

Koronaepidemiatilanne on selvästi parantunut viimeksi kuluneen viikon aikana. Ministeriryhmä päätti esittää rajoitusten keventämistä seuraavasti

  • Perustasolla ravintoloiden anniskelu tulisi sallia klo 07-01 ja ravitsemisliikkeet saisivat olla auki ravintola-asiakkaille klo 05-02.
  • Perustasolta tulisi poistaa erillinen ns. karaoke- ja tanssikielto. 
  • Perustasolla voitaisiin poistaa ns. istuma- ja pöytäpaikkavaatimus ulkona tapahtuvassa ravitsemistoiminnassa. Tällä mahdollistetaan erityisesti yleisötapahtumissa tapahtuvaa ravintolatoimintaa.
  • Kiihtymisvaiheen alueilta poistettaisiin erillinen ns. karaoke- ja tanssikielto.
  • Leviämisvaiheen alueilla niiden ravintoloiden, joiden pääasiallisena tarkoituksena on muu kuin alkoholin tarjoilu, aukioloaikaa ja anniskeluaikaa tulisi laajentaa.
    • Anniskelu olisi sallittu klo 07-20.
    • Aukiolo olisi sallittu 05-21.

Jatkossakin alueiden epidemiatilanteen mukaiset muutokset ravitsemisliikkeiden rajoituksiin tehdään viikoittain valtioneuvoston istunnossa. Epidemiatilanteen salliessa seuraava rajoitusten laajempi kokonaistarkastelu toteutetaan viikolla 25. Jos epidemiatilanne sallii, niin viikolla 25 arvioidaan myös mahdollisuus poistaa kiihtymisvaiheen alueilla ns. istuma- ja pöytäpaikkavaatimus ulkona tapahtuvassa ravitsemustoiminnassa. 

Ministeriryhmän linjausten pohjalta päätökset tehdään valtioneuvostossa mahdollisimman nopeasti ensi viikolla.

Lisätietoja:
 

perhe- ja peruspalveluministeri Kiurun erityisavustaja Timo Lehtinen, [email protected]
hallitusneuvos Ismo Tuominen, [email protected] 

Sivun alkuun