Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

STM ohjaa alueita ottamaan käyttöön uusia toimia heikentyneen epidemiatilanteen hillitsemiseksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2021 18.41
Tiedote 377/2021

Hallitus totesi neuvotteluissaan 30.11., että useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia heikentyneen epidemiatilanteen takia. Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt tänään alueille ohjauskirjeen epidemiatilanteen muutoksen edellyttämistä toimenpiteistä.

Alueilla ja paikallisissa tilanteissa on syytä ryhtyä kohdennettuihin tehostettuihin toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi.

STM suosittelee, että epidemian leviämisalueilla kiristetään maskisuositusta sekä otetaan käyttöön etätyösuositus ja korkean riskin tilaisuuksien rajoitukset. 

Lisäksi STM suosittelee, että leviämisalueet ottavat käyttöön tarvittavia rajoituksia myös ns. kohtalaisen riskin tilaisuuksissa, tiloissa ja toiminnoissa. THL:n tekemässä esimerkinomaisessa riskinarviotaulukossa kohtalaisen riskin tilanteita ovat esimerkiksi ulkona järjestettävät massakonsertit ja urheilutapahtumat, joissa ei ole määriteltyjä istumapaikkoja, messut, yli kymmenen ihmisen kuorot sekä joukkueurheilu ja ryhmäliikunta sisätiloissa.

Koronapassilla voisi vapautua tilaisuuksia ja tiloja koskevista rajoituksista. 

Ministeriön suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia, vaan viranomaiset päättävät asiasta itsenäisesti. Päätökset on tehtävä niin, että ne kohdistuvat ensisijaisesti aikuisiin ja vaikuttavat mahdollisimman vähän haitallisesti lapsiin. 

Lisätietoja

osastopäällikkö Satu Koskela, [email protected]

 
Sivun alkuun