Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Tasa-arvolain varhaiskasvatusta koskevat muutokset voimaan kesäkuun alussa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.6.2023 13.19
Uutinen

Tasa-arvolakiin (laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta) lisätyt tasa-arvoa varhaiskasvatuksessa edistävät säännökset ovat voimassa 1. kesäkuuta 2023 alkaen. Myös toiminnallisen tasa-arvosuunnitelman laatiminen on jatkossa pakollista. 

Velvoite laatia toimipaikkakohtainen tasa-arvosuunnitelma koskee päiväkotitoimintaa. Perhepäivähoidon ja kunnallisen avoimen varhaiskasvatuksen osalta kunta laatii yhteistyössä alueensa toimijoiden kanssa toimijoille yhteiset tasa-arvosuunnitelmat. 
 
Yleisten tasa-arvoa varhaiskasvatuksessa edistävien ja tasa-arvosuunnitelman laatimista koskevien säännösten lisäksi varhaiskasvatuksessa on noudatettava sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvan syrjinnän ennaltaehkäisyä koskevia tasa-arvolain säännöksiä.
 
Tasa-arvosuunnitelma on työkalu käytännön toiminnan tueksi varhaiskasvatuksen arkeen. Sen avulla varmistetaan, että tasa-arvotyötä tehdään järjestelmällisesti. Lähtökohtana on lapsen edun toteutuminen. 

Lisätietoja

Tanja Auvinen, johtaja, p. 0295163715, [email protected]

 

 
Sivun alkuun