Hyppää sisältöön

Nya överdirektören för Institutet för hälsa och välfärd är Mika Salminen

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 9.11.2023 13.28
Pressmeddelande
Mika Salminen. Kuva: THL / Aleksi Malinen
Mika Salminen. Fotografi: THL / Aleksi Malinen

Filosofie doktor Mika Salminen har utnämnts till överdirektör för Institutet för hälsa och välfärd (THL) för tiden 1.1.2024 – 31.12.2028. Tjänsten som överdirektör för THL söktes inom ansökningstiden av 17 personer. Överdirektören utnämns av Statsrådet för en period på 5 år.

Mika Salminen har arbetat i olika chefs- och ledaruppgifter för THL och Folkhälsoinstitutet sedan 1996, och från och med år 2013 har han varit medlem i THL:s ledningsgrupp. Han har också arbetat i Stockholm som expert och enhetschef för Europeiska centrumet för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC) och med internationella forskningsuppgifter i USA. 

Överdirektören för THL leder verksamheten och svarar för att dess resultatmål nås. Överdirektören följer utvecklingen inom institutets verksamhetsområde och sörjer för den allmänna utvecklingen och förnyandet av institutets verksamhet.

Institutet för hälsa och välfärd är ett forsknings- och utvecklingsinstitut inom social- och hälsovårdsministeriets förvaltningsområde, och det resultatstyrs av ministeriet. THL har bland annat till uppgift att följa upp och undersöka befolkningens välfärd och hälsa. 

Mer information

Liisa Perttula, personal- och förvaltningsdirektör, tfn 029 516 3521, [email protected]