Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työikäiset hyvinvointialueella -tarkistuslista auttaa hyvinvointialueita ottamaan huomioon työikäiset ja työkyvyn

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.3.2023 9.06 | Muokattu 3.1.2024 klo 12.32
Tiedote
Kaksi naista kahvilla

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut Työikäiset hyvinvointialueilla 1.0 tarkistuslistan, jota on valmisteltu sosiaali- ja terveysministeriön työterveyshuollon neuvottelukunnassa. Listan tavoitteena on auttaa työikäisten palveluiden yhteensovittamisessa ja yhteistyön parantamisessa työkyvyn tuen toimijoiden kesken hyvinvointialueiden koordinoimana.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vastuuttaa hyvinvointialueet sovittamaan tarjolla olevat palvelut kokonaisuuksiksi. STM:n julkaiseman tarkistuslistan tavoitteena on auttaa hyvinvointialueita työikäisten palveluiden yhteensovittamisessa työkyvyn tuen toimijoiden kesken. Lisäksi tarkistuslista auttaa hyvinvointialueita huomioimaan Valtioneuvoston linjaukset työterveyshuollosta.

Työikäisen väestönosan merkitys hyvinvointiyhteiskuntamme ylläpitämisessä on olennainen.   Työikäisten suhteellisen osuuden väheneminen ja työkyvyn heikkeneminen johtavat verotulojen vähenemiseen ja sosiaali- ja terveydenhuollon menojen kasvamiseen aiheuttaen haastavan tilanteen. Työikäisen väestön työ- ja toimintakyvyn turvaaminen on keskeinen tekijä haasteen ratkaisemisen kannalta. 

Hyvinvointialueiden rooli työ- ja toimintakyvyn edistämisessä ja tukemisessa on merkittävä. Hyvinvointialueilla on mahdollisuus vaikuttaa palvelustrategian, yhteistyön edistämisen, palvelukokonaisuuksien ja palveluketjujen, organisaatiorakenteiden, verkostojen sekä toimintamallien hyödyntämisen avulla työ- ja toimintakykyyn. 

Lisätietoja

lääkintöneuvos Kimmo Tarvainen, STM
[email protected]

Korjattu sähköpostiosoite klo 10.30.

 
Sivun alkuun