Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työryhmä: Pitkittyvä koronakriisi vaikuttaa syvästi lasten ja nuorten hyvinvointiin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2021 9.02
Tiedote

Lasten ja nuorten tilanteisiin ja tarpeisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota koronakriisiin vastaamisessa ja sen jälkihoidossa, toteaa lasten oikeuksia ja hyvinvointia koronaepidemian jälkihoidossa pohtinut työryhmä toisessa raportissaan. 

Työryhmä on huolissaan siitä, että pitkittyvä kriisi vaikuttaa syvästi jo valmiiksi heikommassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin, ja kriisin sosiaaliset vaikutukset voivat olla erittäin pitkäaikaisia. Siksi kriisin seurauksia on seurattava pitkäjänteisesti. Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamiseen on varmistettava riittävät voimavarat. 

”Koronakriisillä on huomattavat sukupolvivaikutukset. Koko yhteiskunnan tasolla on vahvistettava lasten ja nuorten tulevaisuuden uskoa ja turvallisuuden sekä osallisuuden kokemuksia arjessa. On panostettava arjen peruspalveluihin, mutta samalla oltava herkkyyttä havaita ja reagoida esiin tuleviin ongelmiin,” toteaa työryhmän puheenjohtaja Esa Iivonen.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti toukokuussa 2020 lapsistrategian valmistelun yhteyteen työryhmän lapsen oikeuksien ja lasten sekä perheiden hyvinvoinnin kartoittamiseksi sekä vahvistamiseksi koronaepidemian jälkihoidossa. 

Työryhmän ensimmäinen raportti julkaistiin kesäkuun 2020 lopulla ja toinen raportti 18.1.2021. Raportit muodostavat kokonaisuuden, ja niitä on tarkoitus lukea yhdessä. Koronatyöryhmän työtä ovat tukeneet monet asiantuntijat, yhdistykset ja muut toimijat.

Lisätietoja

työryhmän puheenjohtaja Esa Iivonen, p. 075 324 5521
kansallisen lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari, p. 029 516 1177, [email protected]
 

 
Sivun alkuun