Hyppää sisältöön

Kampanjen Starkare tillsammans (Vahvemmat yhdessä) och reformen av social- och hälsovården och räddningsväsendet

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 7.12.2022 12.03 | Ändrad 9.1.2023 kl. 13.35
Pressmeddelande
illustration

Den 1 januari 2023 övergår vi till välfärdsområdena när reformen av social- och hälsovården och räddningsväsendet, det största projektet både för den här regeringen och för flera av de tidigare regeringarna, verkställs. Den nationella medborgarkampanjen Starkare tillsammans erbjuder stöd för välfärdsområdenas kommunikation och påminner om varför reformen är så viktig.

Statsrådet inledde medborgarkampanjen den 5 december 2022 med syftet att stödja välfärdsområdena i deras kommunikation med medborgarna och påminna om vad som eftersträvas med reformen. Som kampanjens ansikten utåt valdes skådespelarna Seela Sella och Ernest Lawson. De valdes inte bara för att de är bekanta ansikten för medborgarna, utan också för att de är så olika varandra och starka på sitt eget område. I kampanjvideon konstateras det att välfärdsområdena tar över en otroligt stor mängd kompetens som gör det möjligt att åstadkomma mycket mer - tillsammans.

Målet är bättre och jämlikare tjänster inom social- och hälsovården och räddningsväsendet överallt i Finland. För tjänsterna ansvarar totalt 21 välfärdsområden, och därtill Helsingfors stad och HUS-sammanslutningen.  

Kampanjen kommer att synas och höras i tv och radio och i digitala, sociala och tryckta medier i december 2022 och i början av januari 2023.  
 

Ytterligare information:

Annette Rinne, kommunikationschef, [email protected], tfn 0295 016 613