Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Vuoden 2023 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehaku on nyt auki

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.1.2023 12.21
Tiedote

Yliopistotasoiseen sosiaalityön tutkimukseen voi hakea valtion rahoitusta 13.3.2023 mennessä. Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää rahoitusta tutkimushankkeille hakemusten perusteella. Jaettavana olevan tutkimusrahan enimmäismäärä on 5 miljoonaa euroa.

Rahoitusta voi hakea yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten, sosiaalialan osaamiskeskusten, hyvinvointialueiden, kuntien, kuntayhtymien ja järjestöjen hankkeisiin. 

Tarkoituksena on rahoittaa erityisesti sellaista sosiaalityön tutkimusta, joka vahvistaa sosiaalityön tutkimusperustaista työkulttuuria ja huomioi hyvinvointialueet sosiaalihuollon keskeisenä toimintaympäristönä. Tutkimusten painoalueista säädetään tarkemmin STM:n asetuksella.  

Tutkimusrahoitushaku perustuu 1.9.2020 voimaan tulleeseen sosiaalihuoltolain muutokseen. Sen pohjalta STM voi vuosittain avata tutkimusrahoitushaun ja myöntää valtion rahoitusta yliopistotasoisille sosiaalityön tutkimushankkeille. 

Vuoden 2023 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehaun hakuaineistot löytyvät STM:n Rahoitukset ja avustukset -sivustolta

STM järjestää rahoituksesta infotilaisuuden perjantaina 3.2. klo10. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Lisätietoja

sosiaalineuvos Juha Luomala, p. 0295 163 492
erityisasiantuntija Tia-Maria Kirkonpelto, p. 0295 163 264
[email protected]

 
Sivun alkuun