Hyppää sisältöön

Ministeri Ranne: Liikenteen Nato-kokous Tampereella tiivistää yhteistyötä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2024 17.01
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia/LVM)

Naton liikenteen suunnitteluryhmien kokous pidetään Suomessa 20.–24.5.2024 Tampereella. Kokouksessa käsitellään muun muassa siviili- ja sotilasliikenteen yhteistyötä ja liikenteen resilienssiä.

Kyseessä on ensimmäinen Suomen Nato-jäsenyyden aikana Suomessa järjestetty iso virallinen Nato-kokous. Suomen Nato-jäsenyyden aikana Suomessa on järjestetty aiemmin muita suuria tilaisuuksia, kuten symposiumeja. 

Liikenne- ja viestintäministeriö vastaa kokouksen järjestämisestä. Naton liikenteen suunnitteluryhmien virallinen kokous on edellisen kerran järjestetty Naton pääesikunnan ulkopuolella vuonna 2005.

- On hienoa, että tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa Naton liikenteen suunnitteluryhmien kokous pidetään juuri Suomessa. Tampereella järjestettävä liikennekokous tiivistää ja vahvistaa yhteistyötä Nato-maiden kesken, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne sanoo.

- Toimiva liikenneinfra on olennainen osa Suomen huoltovarmuutta ja kokonaisturvallisuutta. On tärkeää tehdä kaikille selväksi, että infraa rakennetaan ja se palvelee kaikkia kansalaisia ja kestää myös poikkeusoloissa, ministeri Ranne jatkaa. 

Tampereella järjestettävässä kokouksessa kokoontuvat siviili-ilmailun, maaliikenteen ja meriliikenteen suunnitteluryhmät. Kokoukseen osallistuu yhteensä lähes sata edustajaa Naton pääesikunnasta ja 29 eri maasta.

Lisätietoja:

liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen haastattelupyynnöt:
erityisavustaja Tuomas Sorsa, p. 0295 342 012, [email protected]