Hyppää sisältöön

Ministeri Ranne: Tiestöä korjataan kaikkialla Suomessa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 3.5.2024 8.01
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia/LVM)

Hallitusohjelmassa myönnettiin lisärahoitusta korjausvelan kasvun taittamiseen. Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne vierailee päällystystyömaalla ja seuraa töiden etenemistä Uudellamaalla 3.5.2024.

Hallitus toteuttaa vaalikauden aikana lähes kolmen miljardin euron liikenteen investointiohjelman, joka rahoitetaan myymällä valtion omaisuutta. Vuonna 2024 liikenteen investointeihin on varattu yhteensä 597 miljoonaa euroa, josta korjausvelan purkamiseen on osoitettu 250 miljoonan euron määräraha.

Väylävirasto ja ELY-keskukset tavoittelevat valtakunnallisesti noin 4 000 kilometrin päällystysohjelmaa.

- Hihat on kääritty ja tietyömailla ryhdytty toimeen. Saamme pysäytettyä korjausvelan kasvun täksi vuodeksi, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne sanoo.

- Työmailla rakennetaan sujuvampaa arkea. Tiestöä korjataan kaikkialla jokaisen suomalaisen turvallisuus ja tarpeet edellä, yritysten kilpailukykyä vahvistaen, ministeri Ranne jatkaa.

Viime vuosina rahoituskehys on ollut niukka, joten päällystystyöt on priorisoitu vilkkaimmalle noin 10 000 kilometrin verkolle, jossa liikenteestä kulkee noin kaksi kolmasosaa. Siten muun tieverkon kunto on heikentynyt, mutta nyt uutta pintaa saadaan myös keskivilkkaille ja vähäliikenteisemmille teille. Esimerkiksi keskivilkkaiden teiden päällystyskilometrit yli tuplaantuvat viime vuosiin verrattuna.

Lisätietoja:

liikenne- ja viestintäministeri Ranteen haastattelupyynnöt 
erityisavustaja Tuomas Sorsa, p. 0295 342 012, [email protected]