Hyppää sisältöön

KHO:n ratkaisut linjaavat suden metsästystä koskevaa päätös- ja valmistelutyötä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 19.3.2020 16.21
Tiedote
susi

Korkein hallinto-oikeus on antanut ratkaisunsa kolmea suden poikkeuslupaa koskevaan valitukseen. Maa- ja metsätalousministeriö katsoo, että tuomio selkeyttää turvallisuusperusteisen poikkeusluvan myöntämistä. Suden kannanhoidollista metsästystä käsittelevät työryhmät jatkavat työtään KHO:n linjausten pohjalta.

Suomen Riistakeskus myönsi 26.1.2018 turvallisuusperusteisen poikkeusluvan Varsinais-Suomessa. KHO katsoo 19.3.2020 antamassaan ratkaisussa, että Riistakeskuksella oli mahdollisuus myöntää lupa ennen kuin poliisin toimintakynnys ylittyi. Maa- ja metsätalousministeriön neuvottelevan virkamiehen Sami Niemen mielestä päätös selkeyttää lain tulkintaa niin sanotun c-alakohdan osalta eli turvallisuusperusteisen poikkeusluvan myöntämistä.

Suomen riistakeskuksen 18.12.2015 myöntämät kaksi suden kannanhoidollista poikkeuslupaa Pohjois-Savossa KHO ratkaisi lainvastaisiksi. Maa- ja metsätalousministeriö katsoo, että tuomio noudattelee EU-tuomioistuimen ratkaisun linjaa. Maa- ja metsätalousministeriön laajapohjaiset Suden kannanhoidollisen metsästyksen suunnittelu ja määrittely -hankkeen valmistelu- ja ohjausryhmät jatkavat työtään KHO:n linjausten pohjalta.

Lisätiedot:
Neuvotteleva virkamies Sami Niemi, p. 0295 162 391, [email protected]

Linkit:
KHO:n tiedote: KHO antoi kolme sudenmetsästystä koskevaa päätöstä