Ruokastrategian aluetyöpajat käynnistyivät Porissa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 12.3.2025 15.42
Tyyppi:Uutinen

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) järjesti Porissa 12. maaliskuuta ruokastrategian aluetyöpajan, joka kokosi eri alojen asiantuntijat keskustelemaan Suomen ruokajärjestelmän tulevaisuudesta. Työpajassa kerättiin tietoa ruokastrategian sisällöksi, määriteltiin tavoiteltavaa ruokajärjestelmää ja muutostarpeita.

Osallistujat keskustelivat vilkkaasti tulevaisuuden ruokajärjestelmän mahdollisuuksista. Osallistujat korostivat, että elinvoimainen ja reilu ruokajärjestelmä, joka luo arvoa kaikille sen jäsenille on avainasemassa vuoteen 2040 tähtäävän ruokajärjestelmän luomisessa.

Strategisen tutkimuksen FOOD-tutkimusohjelman ohjelmajohtaja Juha Helenius toi ruokastrategian valmisteluun suosituksia, joilla pyritään kohti kestävää, terveyttä edistävää ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää. Suomen ympäristökeskuksen tutkija Minna Kaljonen korosti hyvän ravitsemuksen, ilmastovaikutusten vähentämisen ja ruokajärjestelmän toimijoiden hyvinvoinnin merkitystä.

Päivän viimeinen työpajaosuus keskittyi yhteiseen maatalouspolitiikkaan ja kansalliseen ruokastrategiaan. MMM:n osastopäällikkö Minna-Mari Kaila totesi, että maatalouspolitiikka on keskeinen keino kohti kestävää ja kannattavaa ruokajärjestelmää.

Osallistu ruokastrategian valmisteluun!

Seuraavat aluetyöpajat järjestetään Kuopiossa 18.3., Kouvolassa 19.3., Rovaniemellä 26.3. ja Oulussa 27.3. Rovaniemen ja Oulun tilaisuuksiin ilmoittautuminen on auki MMM:n tapahtumasivulla.

MMM on avannut sähköisen kyselyn, jolla kartoitetaan näkemyksiä tulevaisuuden ruokajärjestelmän muutostarpeista ja tavoitteista. Kysely on avoinna 27.4.2025 saakka ja on tarkoitettu ruokajärjestelmän toimijoille, sidosryhmille ja ruuan kuluttajille.

Maa- ja metsätalousministeriö kiittää lämpimästi kaikkia Porin työpajan osallistujia ja toivottaa tervetulleiksi tuleviin työpajoihin!

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Elina Ovaskainen, maa- ja metsätalousministeriö p. 050 4703 320, [email protected]
 

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä Ruoka ja maatalous