Hyppää sisältöön

Suomen CAP-suunnitelman arviointisuunnitelma hyväksyttiin

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2023 15.43
Tiedote

Suomen CAP-suunnitelman seurantakomitea hyväksyi perjantaina 16.6.2023 CAP-suunnitelman monivuotisen arviointisuunnitelman. Arviointisuunnitelma linjaa, miten CAP-suunnitelman vaikuttavuutta arvioidaan. Arviointisuunnitelman on tarkoitus varmistaa, että tarvittavat arvioinnit ja aineistot Suomen CAP-suunnitelman toteutuksesta tehdään oikea-aikaisesti.

Arviointien perusteella maa- ja metsätalousministeriöllä on mahdollista esittää parannus-  ja kehitysehdotuksia Suomen CAP-suunnitelmaan. Arviointien tuottamaa tietoa tarvitaan toteutuksen ohjauksessa sekä etenkin seuraavan yhteisen maatalouspolitiikan rahoituskauden tueksi. Arviointisuunnitelmassa kuvataan Suomen osalta yhteisen maatalouspolitiikan vaikuttavuustavoitteet, jotka ohjaavat maatalous- ja maaseuturahoituksen tavoiteltua yhteiskunnallista vaikuttavuutta. 

Arviointisuunnitelmassa määritellään, miten, milloin ja millaisina kokonaisuuksina arviointeja toteutetaan. Siinä määritellään arviointiprosessista vastaavien viranomaisten vastuita, kuvataan tärkeimpiä prosessin sidosryhmiä, kerrotaan aineistoista, joita arviointeihin on käytettävissä ja hahmotellaan koulutustarpeet, jotka liittyvät arviointiprosessiin.

Loppuvuoden 2023 aikana tullaan avaaman ensimmäiset kilpailutukset arviointihankkeista. Ministeriö kokoaa postituslistaa, jonne halukkaat arviointien tekemisestä ja suunnittelusta kiinnostuneet tahot voivat ilmoittautua Webropol-linkin kautta.

Suomen CAP-suunnitelman 2023-2027 seurantakomitea tarkastelee kaksi kertaa vuodessa toimeenpanon edistymistä ja tavoitteiden toteutumista. 

Tutustu tarkemmin CAP-suunnitelman arviointiin maaseutu.fi-sivustolla.