Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työryhmä selvittämään täydentäviä keinoja maankäyttösektorin nettonielujen vahvistamiseksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 3.2.2023 16.50
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut poikkihallinnollisen työryhmän valmistelemaan maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmaa mahdollisesti täydentäviä toimia. Valtioneuvosto hyväksyi selonteon maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmasta heinäkuussa 2022. Täydentävää tarkastelua tarvitaan maankäyttösektoria koskevan EU-velvoitteen ja Suomen kansallisen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi.

Poikkihallinnollisen työryhmän tehtävänä on arvioida ja valmistella toimia maankäyttösektorin hiilinielujen vahvistamiseksi ja maaperäpäästöjen vähentämiseksi. Työryhmä tarkastelee EU:n 2021-2025 velvoitteen sekä Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista, ilmastosuunnitelmaa täydentäviä toimenpiteitä ja taloudellisia ohjauskeinoja. Selvitystyön alustavat tulokset ovat käytettävissä kevään 2023 hallitusneuvotteluissa.

Ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä päätti maa- ja metsätalousministeriön johdolla toimivan työryhmän perustamisesta tammikuussa 2023. Työryhmän toimikausi päättyy 20.6.2023.

Työryhmän asettamispäätös

Lisätietoja

Luonto ja ilmasto Metsät
 
Sivun alkuun