Vastuullisuuskriteerit ruokapalveluille kriteeripankki.fi-palvelusta
Vastuullisten ruokapalveluiden hankinnan avuksi on laadittu kriteerit, jotka kattavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Kriteerit on julkaistu kriteeripankki.fi-palvelussa. Ne täydentävät aiemmin julkaistuja oppaita, joista saa neuvoja vastuullisten ruokapalveluiden ja elintarvikehankintojen toteuttamiseen.
Maa- ja metsätalousministeriö on laatinut uudet kriteerit vastuullisten ruokapalveluiden hankintaan. Ruokapalvelukriteerit on julkaistu uudessa, kaikille avoimessa Motivan ja Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen osaamiskeskus KEINOn kriteeripankki.fi-palvelussa.
Palvelusta voi hakea vastuullisuuskriteereitä julkisiin hankintoihin. Kriteeripankkiin viedyt kriteerit kattavat vastuullisuuden eri osa-alueiden, kuten ravitsemuksen ja luonnon monimuotoisuuden edistämisen ruokapalveluhankinnoissa. Hankintakriteereitä täydentävät aikaisemmin julkaistut Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas sekä Vastuullisten elintarvikehankintojen opas.
Lisätietoja
Erityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 050 472 1312