Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet förtydligas

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 7.6.2018 13.42
Nyhet

Författningarna i anslutning till behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet förtydligas. Statsrådet avlät den 7 juni en förordning om ändring av § 16 i förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet. I förordningen föreskrivs om behörighetsvillkor för lärare som ger särskilt stöd.

Förordningen om ändring av förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet trädde i kraft den 1 januari 2018. Man uppdaterade förordningens innehåll så att den motsvarar yrkesutbildningens nya lagstiftning. Trots ändringarna har avsikten varit att behörighetsvillkoren ska motsvara de villkor för speciallärare som var i kraft före den 1 januari. Formuleringen i den nya paragrafen har dock förorsakat oklarheter i fråga om huruvida behörighetsvillkoren för lärare som ger särskilt stöd har ändrats. Därför har man nu preciserat förordningen.

Efter ändringen föreskrivs i förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet om behörighetsvillkoren för såväl lärare som ger särskilt stöd som för lärare som ger krävande särskilt stöd. Förordningen träder i kraft den 11 juni 2018.

Beslutsmaterial (på finska)

Mer information: Anna Kankaanpää, regeringsråd, tfn 02953 30403

 
Sivun alkuun