Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kiina perustaa kulttuurikeskuksen Suomeen - sopimus voimaan huhtikuussa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.4.2021 13.26
Tiedote

Valtioneuvosto antoi 15. huhtikuuta asetuksen, jolla saatetaan voimaan Suomen ja Kiinan kansantasavallan välinen sopimus Kiinan kulttuurikeskuksen perustamisesta Suomeen. Sopimuksesta on neuvoteltu useiden vuosien ajan, ja se allekirjoitettiin Pekingissä syksyllä 2019.

Sopimuksen perusteella Kiinan kulttuurikeskus on voittoa tavoittelematon kulttuuri-instituutti, jonka perustamisesta ja toiminnan järjestämisestä Kiina vastaa kokonaisuudessaan. Sopimuksesta ei aiheudu Suomelle kustannuksia eikä se edellytä muun lainsäädännön antamista. 

Kulttuurikeskus tulee perustaa ja sitä tulee hoitaa Suomen voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Siitä tulee näin ollen suomalainen oikeushenkilö. Suomella ei ole tällä hetkellä suunnitelmia perustaa omaa kulttuurikeskustaan Kiinaan, joten sopimus koskee vain Kiinan Suomeen perustettavaa kulttuurikeskusta.

Kiinan kulttuurikeskuksen tarkoituksena on edistää maiden välistä kulttuuriyhteistyötä, keskinäistä ymmärrystä ja Kiinan kulttuurin tuntemusta Suomessa. Kiina päättää kulttuurikeskuksen toiminnasta ja ohjelmasta, mutta alustavan tiedon mukaan kulttuurikeskus voisi järjestää näyttelyitä, konsertteja, esitelmätilaisuuksia ja ruokakursseja.

Sopimus tulee voimaan 17. päivänä huhtikuuta 2021.

Lisätietoja: hallitusneuvos Satu Paasilehto (OKM), p. 0295 330 240

 
Sivun alkuun